top of page

Gruppo labs-gallery

Pubblico·319 membri

Marina Tkachuk
Marina Tkachuk

Mauritius – idealne miejsce na romantyczny miesiąc miodowy lub jubileuszowy wyjazd

Zastanawiam się nad wyborem miejsca na naszą rocznicę ślubu i coraz częściej wraca temat Mauritiusa https://krok-travel.pl/countries/mauritius/. Widziałam zdjęcia i relacje, wygląda to jak raj na ziemi, ale trochę gubię się w tym, jakie rejony wyspy warto wybrać, żeby połączyć odpoczynek na plaży z odrobiną zwiedzania i może jakimś aktywnym wypoczynkiem. Może ktoś z was był i podpowie, czy to naprawdę tak dobre miejsce na romantyczny wyjazd, czy może lepiej poszukać czegoś bliżej Europy?

18 visualizzazioni
Valensia Romand
Valensia Romand
Sep 10, 2025

Byłem na Mauritiusie dwa lata temu i uważam, że to świetny wybór na rocznicę. Nie tylko plaże są bajeczne, ale też cała wyspa ma w sobie coś wyjątkowego – np. Chamarel z kolorową ziemią i wodospadem albo Black River Gorges, gdzie można zrobić fajne trekkingi. My spędzaliśmy czas różnie: jeden dzień totalny relaks przy oceanie, a następnego dnia wyprawa, np. na Ile Aux Cerfs, gdzie można spróbować sportów wodnych. Co ciekawe, wyspa jest zaskakująco różnorodna – północ tętni życiem i ma więcej hoteli, południe jest spokojniejsze i bardziej dzikie. Do tego kuchnia – mieszanka indyjskiej, kreolskiej i chińskiej – świetnie sprawdza się na romantyczne kolacje przy zachodzie słońca. Jeśli chcesz więcej szczegółów, zobacz krok-travel.pl. Ja z doświadczenia mogę doradzić, żeby nie bać się wynajmu auta – drogi są dobre, a daje to swobodę w odkrywaniu wyspy po swojemu, co dla pary może być dodatkową przygodą.

Membri

Via Santo Stefano, 38 

40125 - Bologna, Italia

Tel.  +39 051 3512448

Cel. +39 348 9325473

info@labsgallery.it

Definitivo Logo Labs, 2020.png

Mar - Sab 10/13 - 15/19

• Facebook
  • Instagram

Labs Gallery Arte Contemporanea di Luppi Umberto - P.iva 04464850405

bottom of page