top of page

Gruppo labs-gallery

Pubblico·227 membri

Marina Tkachuk
Marina Tkachuk

Mauritius – idealne miejsce na romantyczny miesiąc miodowy lub jubileuszowy wyjazd

Zastanawiam się nad wyborem miejsca na naszą rocznicę ślubu i coraz częściej wraca temat Mauritiusa https://krok-travel.pl/countries/mauritius/. Widziałam zdjęcia i relacje, wygląda to jak raj na ziemi, ale trochę gubię się w tym, jakie rejony wyspy warto wybrać, żeby połączyć odpoczynek na plaży z odrobiną zwiedzania i może jakimś aktywnym wypoczynkiem. Może ktoś z was był i podpowie, czy to naprawdę tak dobre miejsce na romantyczny wyjazd, czy może lepiej poszukać czegoś bliżej Europy?

18 visualizzazioni

Byłem na Mauritiusie dwa lata temu i uważam, że to świetny wybór na rocznicę. Nie tylko plaże są bajeczne, ale też cała wyspa ma w sobie coś wyjątkowego – np. Chamarel z kolorową ziemią i wodospadem albo Black River Gorges, gdzie można zrobić fajne trekkingi. My spędzaliśmy czas różnie: jeden dzień totalny relaks przy oceanie, a następnego dnia wyprawa, np. na Ile Aux Cerfs, gdzie można spróbować sportów wodnych. Co ciekawe, wyspa jest zaskakująco różnorodna – północ tętni życiem i ma więcej hoteli, południe jest spokojniejsze i bardziej dzikie. Do tego kuchnia – mieszanka indyjskiej, kreolskiej i chińskiej – świetnie sprawdza się na romantyczne kolacje przy zachodzie słońca. Jeśli chcesz więcej szczegółów, zobacz krok-travel.pl. Ja z doświadczenia mogę doradzić, żeby nie bać się wynajmu auta – drogi są dobre, a daje to swobodę w odkrywaniu wyspy po swojemu, co dla pary może być dodatkową przygodą.

Membri

Via Santo Stefano, 38 

40125 - Bologna, Italia

Tel.  +39 051 3512448

Cel. +39 348 9325473

info@labsgallery.it

Definitivo Logo Labs, 2020.png

Mar - Sab 10/13 - 15/19

• Facebook
  • Instagram

Labs Gallery Arte Contemporanea di Luppi Umberto - P.iva 04464850405

bottom of page